2010-08-24 12:34:17• hírek • Szatmar.ro

Újra Hollandiában a szatmáriak

Tovább ápolják a Szatmárnémeti és Zutphen közötti testvárvárosi kapcsolatot. Augusztus 27 és 29-e között a hollandiai városban megünneplik, hogy a barátsággá alakult ismeretség 40 éve tart.

Szatmárnémetiben a városnapok égisze alatt ünnepelték meg a testvárvárosi kapcsolat kialakulásának 40-dik évfordulóját. Most felcserélődnek a szerepek és Zutphen látja el a házigazda feladatát. Augusztus 27 és 29-e között egy egész programsorozatot szerveztek az ünneplés égisze alatt, amelyet hazai művészek tesznek színesebbé. Nemcsak a városvezetésből delegált személyek látogatnak el a nyugat európai országba, Ilyés Gyula polgármestert különböző csoportok kísérik el.

Az In Extenso és Black River Blues Band mellett Cserey Csaba fogja biztosítani a hangulatot pörgős dobjátékával. Egy kicsi más stílusban mutatkozik majd be a testvárváros előtt a „Cununita" Folklóregyüttes, de az ünnepély részesei lesznek a Szatmárnémeti Sportklub vívói is.

A rendezvényen részt vesz a Dinu Lipatti Filharmónia, akik pénteken, 27-én lépnek színpadra. Ők egyébként nyugat-európai turnéjuk során érintik Zutphent, ezen kívül még Németországban, Franciaországban és Belgiumban is koncerteznek.
A népes küldöttséget a városi tanácsosok és a helyi sajtó egyes képviselői is bővítik, de olyan intézmények vezetői is a testvérvárosba utaznak, akik már a kezdetektől ápolják ezt a kapcsolatot. A megyei múzeumból, a Sürgősségi Esetek Felügyelőségétől, a „ Dumbrava Minunata" óvodától is részt vesznek a programsorozatokon.

A Zutpheni AZC Futballklub felkérésére a szatmáriak egy focimérkőzésen mérettetnek meg. A polgármesteri hivatal illetve az annak alárendelt intézmények alkalmazottaiból állítják össze a csapatot, és részt vesznek a Torenstadi Futballmaratonon, amely éppen abban a periódusban zajlik, mint a testvárvárosi ünnepségsorozat.

Bár a testvárvárosi kapcsolatok örömeiben a lakosság csupán kevés hányada részesülhet, az ilyen nagyobb évfordulók és rendezvények során viszont a művészeti hajlammal megáldott személyek egy része is kaphat egy kis ízelítőt a nyugat-európai országgal virágoztatott barátságból.


A holland városba látogatnak a szatmáriak
A holland városba látogatnak a szatmáriak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: